W dzisiejszej notce chciałabym Wam pokazać nowe podkładki, które ostatnio wykonałam na zamówienie. Podkładki zrobiłam ze sznurka 3 mm LC zrobione szydełkiem 6mmm. Wykończyłam je nićmi koral w kolorze starego złota z dwóch nitek. Średnica podkładek to 32 cm.
Przepis:
Biszkopt
4 jajka
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 cukry waniliowe
3 łyżki kakao
Masa budyniowa
1/2 mleka
3 budynie śmietankowe
4 łyżki cukru
1 kostka masła lub margaryny
Masa kawowa
1/2 litra mleka
8 łyżek cappuccino orzechowe
4 łyżki cukru
20 g żelatyny( 4 łyżeczki)
Zagotować mleko z kawą i cukrem, ostudzić i zmiksować ze Śnieżką. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzić, wylać na masę budyniową. Wstawić do lodówki.
Podkładki jak zwykle cudownie Ci wyszły, a ciastem poczęstuję się wirtualnie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUrocze podkładki. Pięknie wykończone. Ciasto pychotka.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńCudowne są te podkładki :) A ciast wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńNajdroższa Małgorzata P.,
OdpowiedzUsuńCo piękne placemats stworzyłeś, a następnie służyć pyszne ciasto z kawą!
Dziękujemy za udostępnienie.
Uściski,
Mariette
Gosiu, podkładki pięknie się prezentują, a cisto na pewno jest przepyszne. Dziękuję za zamieszczenie przepisu.
OdpowiedzUsuńUściski.
Lovely !
OdpowiedzUsuńThe colors you choose are unusual but beautiful !
Have a nice week !
Anna
Na zdjęciu "zajawkowym" podkładki wyglądały jak talerzyki pełne czarnych jagód :).
OdpowiedzUsuńŚliczne! I niecodzienny kształt.
Bardzo ładne podkładki . Są takie eleganckie może dzięki zestawowi kolorów. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńPrzepiękne, bardzo eleganckie podkładki. Ciasto wygląda przepysznie.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
I pięknie i smacznie, pozdrawiam Ania
OdpowiedzUsuńCudowne ciasto i niezwykle podkładki <3
OdpowiedzUsuńZestaw idealny - smacznie i pięknie! :D
Serdecznie pozdrawiam :)
Prześliczne podkładki a na widok ciasta ślinka po prostu cieknie. Wygląda bardzo apetycznie. Dziękuję za przepis, spróbuję też taki upiec. :)
OdpowiedzUsuńŁadne podkładki- mają śliczny słoneczny akcent. Przyznam się, że nigdy nie robiłam ze sznurka i muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda apetycznie- uwielbiam takie zestawienie: biszkopt, masa budyniowa i masa kawowa. "Kradnę" przepis!
Pozdrawiam serdecznie
Podkładki bardzo gustowne!:)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na czarne podkładki, wyglądają ślicznie i elegancko. Ciasto wygląda smakowicie i zapewne tak smakuje:) Serdeczności Małgosiu!
OdpowiedzUsuńŚliczne i tak eleganckie są te podkładki. Zamawiający na pewno jest zachwycony. A przy okazji zyskaliśmy świetny przepis na niedzielne ciasto. Bardzo dziękuję za udostępnienie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
BozenA
podkładki prześliczne:) a ciacho wygląda apetycznie:)
OdpowiedzUsuńo, super kolor na serwety, nie spodziewałam się, że tak elegancko się komponuje :-) pozdrawiam serdecznie :-)udanych wakacji :-)))
OdpowiedzUsuńSmaczny przepis, ale jeśli chodzi o podkładkę, to nie w moim kolorze, czerni raczej unikam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Bardzo eleganckie podkładki. Złota nitka dopełnia całości. Ciasto wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńEleganckie!!!!
OdpowiedzUsuńPiękne! Moje uwielbiające czerń serce jest nimi absolutnie oczarowane! <3
OdpowiedzUsuńJestem zaskoczona bo w życiu bym nie pomyślała, że podkładki w tym kolorze tak bardzo będą mi się podobać :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne te podkładki
OdpowiedzUsuń